Giel Molenberg Massages

Een gezond lichaam begint bij een goede lichamelijke onderhoud

Mijn naam is Giel Molenberg. Ik ben geboren in 1961 te Groningen. Op mijn 8e jaar ben ik gaan voetballen. Op mijn 27e raakte ik zwaar geblesseerd aan mijn knie en was daarmee voetballen op selectieniveau afgelopen. Om toch actief te blijven bij het voetbal ben ik op zoek gegaan naar een functie dat hier mee te maken had. Destijds kwam "de verzorger" in opkomst. Niet alleen maar om met de waterzak te lopen, maar echt iemand die iets wist over blessures en aanverwante zaken.

Ik heb daarom in 1992 de cursus sportmassage gedaan en met goed gevolg afgesloten. Deze cursus heb ik gevolgd bij de Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). In 1995 heb in de applicatiecursus "Blessurepreventie" gevolgd en afgesloten met een diploma. Hiermee krijg je meer inzicht in het functioneren van de bewegingsapparaat van het menselijk lichaam.

Aanvullend hierop in 2014 Cursus "ketenzorg" gevolgd en succesvol afgerond. Hierdoor mag ik de titel "Sportzorgmasseur" dragen.

Bij verschillende voetbalverenigingen in de stad Groningen ben ik werkzaam geweest als masseur/verzorger.

Niet alleen bij verenigingen maar ook in particuliere sfeer werd ik steeds vaker benaderd om iemand te helpen. daarom heb ik bij mij thuis een kamer ingericht om dienst te doen als behandelkamer.

Om meerdere soorten massages te kunnen geven heb ik in 2007 een cursus stoelmassage gevolgd bij Touch Pro Europe.

In november 2008 heb ik een workshop over Medical Taping Concept gevolgd.

In januari 2010 heb ik de cursus Herstel-/Conditietrainer volgens de Rehaboom bij Toine van de Goolberg gevolgd en heb ik mijn certificaat gehaald. Hiermee kan ik dan nog beter begeleiding geven in de sportrevalidatie.  Vervolgens een aanvullende cursus gevolgd in juni 2010 voor Fysieke Trainer Voetbal.

In 2014 cursus Ketenzorg gevolgt. Hiermee voldoe ik aan de kwaliteitseisen van de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS).

In 2017 cursus voetreflextherapie met goed resultaat gevolgd.

In 2020 gestart met de cursus Sporttherapie en afgerond in juni 2021. Sporttherapie is speciaal ontwikkeld voor sport(zorg)masseurs met relevante kennis van de anatomie en fysiologie. Er wordt interessante en vernieuwende theoretische kennis op gedaan. De diversiteit aan praktische vaardigheden vullen ‘het gat’ tussen sportmasseur en fysiotherapeut ruimschoots op. Ondersteund door de opgedane ‘therapeutische visie’  worden de kennis en vaardigheden gebruikt om sporters en andere cliënten met de meest relevante, sportgerelateerde, ‘pijntjes’, klachten en blessures therapeutisch te behandelen. Daarnaast kunnen de aangeleerde therapeutische vaardigheden, zoals bijvoorbeeld bindweefselmassage, triggerpointtherapie, driedimensionale gewrichts- en wervelkolommobilisaties en therapeutische massagetechnieken, ook gebruikt worden in de reguliere (sport)massagebehandelingen
 


Lid van de N.G.S, licentienummer: 431123


E-mailen
Bellen
Map