Giel Molenberg Massages

Een gezond lichaam begint bij een goede lichamelijke onderhoud

 
Voel je jezelf wel eens uitgeblust of vermoeid? Heb je last van verkrampte en pijnlijke spieren na een zware werkweek? Dan is een ontspanningsmassage erg geschikt. maar ook als je verder prima in je vel zit, kan een massage erg prettig zijn. Massage is kortom geschikt voor iedereen die zichzelf goed wil (laten) verzorgen.

De naam ontspanningsmassage zegt het eigenlijk al. Alles is erop gericht om je tot ontspanning te brengen. Een ontspanningsmassage kan, zowel lichamelijk als geestelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid. Een volledige ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt spieren, pezen en gewrichten soepeler, verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid, stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten.

Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijv. 'spanningshoofdpijn', chronische vermoeidheid, stijve nek en rug, slaapproblemen) worden verzacht. Ook zul je merken dat je met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt, zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden

Er wordt vooraf overlegt van over de gewenste behandeling en accenten hierin. Verder zal ik vaak voelen waar de spieren stijf zijn of waar verhardingen zitten en hier extra aandacht aan besteden.

De ontspanningsmassage is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een warme of koude massage-olie gebruikt wordt. Naar keuze worden voeten, benen, rug, armen, nek tot aan het gezicht toe gemasseerd. Het is ook mogelijk om het gehele lichaam te laten masseren.

Het verschil met sportmassage is niet zo groot. De handgrepen zijn in grote lijnen hetzelfde, alleen wordt er meestal zachter gewerkt. Ook wordt bijna altijd de rug gemasseerd.

Bij een gehele massage herstelt de bloedcirculatie zich en krijgt de huid meer doorbloeding. Veel klachten door oververmoeidheid, stress, verkeerde zit-, loop- of staan houding wordt voorkomen en/of opgeheven.

E-mailen
Bellen
Map